Bloeien

Gepubliceerd op 8 december 2019 om 22:23

Deze week werd ik verrast door mijn lidcactus, ik heb 'm 1,5 jaar geleden cadeau gekregen van een hele lieve vriendin van mij. Toen ik de plant kreeg wist ik eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten. Ik wist niet eens hoe deze plant heette. Het was toen nog een klein stekje en ik was benieuwd of hij bij mij net zo goed zou groeien en bloeien als bij haar. Zie hieronder het prachtige resultaat.

Bloeien is de titel van mijn blog vandaag. Iedereen kan groeien en bloeien. En iedereen groeit en bloeit op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo. Net zoals bij planten heeft de ene plant meer water en voeding nodig dan de andere plant. Als je wilt groeien en bloeien is het handig om te weten wat jij nodig hebt. Toen ik deze plant kreeg had ik niet onderzocht wat de plant precies nodig had, op de goede hoop gaf ik het wekelijks een beetje water. Ik deed de aanname dat het niet teveel nodig had aangezien het een cactussoort was. Ik hield 'm nauw in de gaten en was echt benieuwd of het stekje bij mij zou groeien.

En groeien dat de deed de plant, heel langzaam. Er kwamen steeds knopjes aan en iedere keer dacht ik dat het de knopjes van de bloemen waren. Alleen was dat helaas niet zo... het waren de knopjes van de nieuwe blaadjes. Ik had me er bij neergelegd dat de knopjes ooit nog de knopjes van de bloemen zouden worden. Ik dacht dat ik iets verkeerd deed, misschien had ik de plant niet op een goede plek staan. Toch was ik tevreden dat hij bleef groeien. 

Uiteindelijk werd ik verrast met mooie roze knopjes waar nu deze prachtige bloemen uitkomen.

Achteraf denk ik terug en blijk ik redelijk goed te hebben ingeschat wat deze plant nodig had: af en toe water, een mooie plek niet direct in het zonlicht en geduld. Zo kan het ook zijn dat je het als persoon treft, dat het e.e.a. meezit en redelijk veel op zijn plek terecht komt. Alleen geef je jezelf dan wel over aan de omstandigheden. Toch? Zou jij dat willen? Jij bent geen plant die afhankelijk is van verzorging, jij kunt het heft in eigen handen nemen. En jij bepaalt zelf waar jij naar toe wilt groeien en wat jij wilt bereiken. Of dit nou een kleine of een grote droom is, dat maakt niet uit. Kies voor jezelf de vorm. Zie jij je doel liever voor je? Maak dan een tekening, of werkt schrijven beter? Wees creatief! Wanneer je helder hebt wat je wilt, kun je de 'stapjes' bepalen en je weg uitstippelen. Gun jezelf ook de tijd die je nodig hebt om te groeien en tot bloei te komen. Schroom vooral niet om hulp te zoeken wanneer je dit nodig hebt. Bij mensen in je netwerk, mensen in je directe omgeving die je vertrouwt en je steunen in je plannen. Zoek positieve energie op en kom tot bloei in jouw eigen tempo!

Reactie plaatsen

Reacties

Marielle
4 jaar geleden

Ooit heb ik jou in een 360 graden feedback wijs genoemd en wat is dat toch terecht. Daar wil ik nu ook creatief en inspirerend aan toevoegen. #mooieblog #niksmismetlaatbloeiers #trotsopjou

Maak jouw eigen website met JouwWeb