Sarah Gharzoul

Hoe het allemaal is begonnen...

Mijn naam is Sarah Sophie (roepnaam Sarah) en ik vertel je graag mijn verhaal. Mijn motivatie om te starten met coachen en begeleiden is begonnen vanuit mijn huidige functie (sinds 2013) als Improvement Analist bij ENGIE Energie Nederland N.V. Dit is een brede functie waar van alles aan te pas komt, zoals het verbeteren van bedrijfsprocessen (vanaf het definiëren t/m het implementeren), faciliteren van workshops, geven van trainingen, maken van impactanalyses en nog veel meer. Daarnaast ben ik sinds 2017 ook interne coach bij ENGIE. 

Zoals je wellicht al kunt invullen heb ik geen eenzame baan… Het gros van mijn werkzaamheden bestaat dus uit het werken met mensen die heel divers zijn, iedereen is uniek.

We zijn allemaal uniek

Tijdens mijn werk liep ik er tegenaan dat ik niet altijd het gewenste resultaat bereikte bij de mensen. Het ontbrak aan daadwerkelijk de verandering bij de mensen zelf te realiseren. Het veranderen van processen en systemen wil niet zeggen dat mensen ook mee veranderen. We zitten allemaal vast in bepaalde patronen. Sommige helpen ons nog steeds. Sommige patronen kwamen ooit goed van pas, maar helpen nu juist niet meer. Het aanleren van nieuwe patronen kost tijd. Hoeveel tijd dit kost is per persoon verschillend. Iedereen heeft zijn eigen leercurve.

Iedereen heeft zijn eigen leercurve

Daarnaast spelen meerdere factoren een rol. Hoeveel belang heb jij bij deze verandering? Kun je inzien wat het jou gaat brengen?

In mijn werk ben ik tot de conclusie gekomen dat de mensen die deelnemen aan de diverse werkvormen en de mensen waarmee ik samenwerk een belangrijke rol spelen in hoe ze in de film zitten. Wat beweegt ze, waar denken ze aan, wat voelen ze?

Liften van F. Korthagen

Maar hoe is Coach SasophieN nou ontstaan?

Ik merkte aan mezelf dat ik meer wilde betekenen en mijn toegevoegde waarde niet wilde beperken tot mijn huidige baan. Ik ben zelf een geboren en praktiserende moslima en de waarde om voor elkaar klaar te staan en van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de maatschappij staat erg hoog binnen mijn geloofsovertuiging. Ik wist ook al dat ik niet alles kon betekenen voor de maatschappij, niemand is perfect. Daarom heb ik gekozen voor een concreet en overzichtelijk aandachtsgebied: vrouwen & meiden in de maatschappij die opzoek zijn naar ontwikkeling en groei. Speciaal voor vrouwen & meiden ongeacht de (geloofs)overtuiging.

Diversiteit

Ervaring?

Coach ervaring in de praktijk vanaf begin 2017 t/m heden. Opgeleid in HBO Coaching en Begeleidingskunde (afgerond in 2018) en gecertificeerd als Practitioner NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in combinatie met de werkvormen TA (Transactionele analyse) en Systemisch Werk.